BEZ BRIGE ZA OČI

Čuvajte svoje oči i koristite kapi za oči bez konzervansa.

U prošlosti (1950-ih), konzervansi su se dodavali u kapi za oči kako bi kapi zaštitili od proliferacije bakterija, te im produžili rok trajanja i do tri mjeseca.

Pokazalo se da konzervansi nisu najprikladniji za uporabu u kapima za oči, jer uzrokuju oštećenja stanica na površini očiju. Iz tog razloga su za oči najprikladnije kapi za suho oko bez konzervansa koje sadrže samo tvari koje oštećeno oko zaista treba.

 

Konzervansi i zdravlje očiju

U očnim pripravcima je najčešće korišteni konzervans benzalkonijev klorid, koji je često prisutan u kapima za oči, uključujući antiglacijalne lijekove koje pacijenti trebaju redovito koristiti. Učinak konzervansa nakuplja se i može uzrokovati medikametozni konjuktivitis i oštećenja površine oka koja se samo povećavaju. Zato su za sve probleme s očima najprikladnije umjetne suze bez konzervansa, jer sadrže samo tvari koje oštećeno oko zaista treba.

Inovacija za zdravlje oka

Problem s konzervansima je u prošlosti najbolje rješavala ambalaža s jednokratnim dozama koja nije trebala konzervans. Međutim, ubrzo su se pokazale loše strane takve ambalaže, osobito troškovi i velika količina ambalažnog otpada. U devedesetim godinama 20. stoljeća tvrtka Thea je predstavila revolucionarnu bočicu koja je omogućavala skladištenje veće količine kapi za oči bez konzervansa. Danas se takva ambalaža koristi za proizvode Thealoz® Duo i Hyabak®.

Borba za proizvode za oči bez konzervansa

Pogledajte zanimljiv video o razvoju ambalaže za doziranje u kojoj se nalaze proizvodi za oči bez konzervansa.

Kako učinkovito riješiti problem suhih očiju

Thealoz Duo kapi sadrže jedinstvenu kombinaciju hijaluronske kiseline i trehaloze. Hijaluronska kiselina njeguje i vlaži, trehaloza štiti i obnavlja površinu očiju. Thealoz Duo kapi su hipotonične i time dodatno povoljno utječu na vlažnost vaših očiju.

Zdrava hrana za zdrave oči

Iako nam pravilna prehranu neće dati super noćni vid ili druge natprirodne sposobnosti, pravilna prehrana će osigurati zdravlje naših očiju i pridonijeti dobrom vidu.

Digitalno naprezanje očiju

U vrijeme kada jedva možemo izbjeći raznovrsne zaslone, digitalno naprezanje očiju postalo je ozbiljan zdravstveni problem i jedna od glavnih „nuspojava“ korištenja računala.

Oči i šminka

Žene, sigurno vam je poznat osjećaj kad se četkicom za maskaru slučajno ubodete u oko ili vjeđu? Iako bolan, ovaj „udarac“ je za oči zapravo najmanja opasnost.

Kada je vrijeme za pregled očiju

Redoviti oftalmološki pregled uvijek je dobra ideja, a zbog nekih uzroka potreban je i prijevremeni pregled.

Zaštitite oči u zrelim godinama

Ovaj put ćemo se posvetiti nekolicini češćih problema koji se pojavljuju očima prilikom starenja i ponuditi savjete kako održati oči zdravima i jakima.