NUTROF® TOTAL

je dodatak prehrani koji očima osigurava hranjive tvari.

  • Bogat je vitaminima koji imaju antioksidativna svojstva, mineralima, omega-3 masnim kiselinaa (EPA i DHA), vlastitim pigmentima oka (luteinom i zeaksantinom) i resveratrolom.
  • U obliku kapsula koje se lako uzimaju. Svaka kapsula sadrži dnevnu dozu hranjivih tvari.
  • Sastav temelji se na rezultatima brojnih istraživanja kao što su CLEAR, AREDS 2, ALIENOR i drugi.

Kada uzimati NUTROF® TOTAL ?

Dnevno je dovoljna samo jedna kapsula NUTROF® TOTAL dodatka prehrani koja se uzima tijekom obroka. Kapsula je mala i oblikovana tako da se lako uzima. NUTROF® TOTAL vašim očima osigurava esencijalne vitamine i hranljive tvari, koji su osnova za oštar vid. To su prvenstveno vitamini sa antioksidativnim svojstvima, lutein i zeaksantin, vitamin D, riblje ulje s omega 3 masnim kiselinama, važni minerali i resveratrol. Jedinstvena formula NUTROF® TOTAL dokazano štiti i održava zdravlje vaših očiju.

Zašto uzimati NUTROF® TOTAL ?

Vid iznimno utječe na kvalitetu naših života. Za kvalitetan vid u kasnijem razdoblju našeg života važno je uvijek kvalitetno hraniti oči. U nizu studija stručnjaci su dokazali korisnost različitih hranjivih tvari za funkcioniranje oka i spriječavanje starosne degeneracije makule.
Sastav NUTROF TOTAL potkrijepljen je istraživanjima i pažljivo odabran, tako da sadrži sve hranjive tvari koje dokazano utječu na zdravlje očiju i to u pravilnim količinama. Sastav Nutrof Total se stalno poboljšava, jer slijedi najnovije smjernice znanosti očnog nutricionizma. Tako ćete uvijek dobiti najsuvremenije, istraživanjima poduprte, hranjive tvari za vaše oči.
Sastojci, uključujući i riblje ulje najviše kvalitete „Silver Quality“ i lutein LUTE IN (molekula koja je savršeno slična onima u prirodi), vrhunske su kvalitete, jer samo takvi donose očekivane dobrobiti.

Što sadrži NUTROF® TOTAL?

Lutein i zeaksantin

Lutein i zeaksantin su oku vlastiti pigmenti koji sudjeluju u procesu apsorpcije plavog i ultraljubičastog svjetla čime sprječavaju nastanak slobodnih radikala u žutoj pjegi. To štiti glavni dio naših očiju, koji nam omogućava oštar vid.
Lutein i zeaksantin mogu se konzumirati samo prehranom ili dodatcima prehrani. Istraživanja su pokazala da je važno dnevno uzimati odgovarajuću količinu oba pigmenta, odnosno 10 mg luteina i 2 mg zeaksantina.

U kapsulama dodatka prehrani NUTROF® TOTAL koristimo samo lutein u slobodnom obliku.
Lutein je za uporabu u prehrambenim dodatcima dostupan u dva kemijska oblika, kao lutein u slobodnom obliku i kao luteinov ester. Stručnjaci su otkrili da je ester luteina mnogo manje djelotvoran i treba ga uzeti dvaput više da bi se postigao isti učinak kao kod uzimanja luteina u slobodnom obliku. Stoga vam savjetujemo da uvijek provjeravate koji oblik luteina sadrži dodatak prehrani kojeg koristite.

Omega-3 masne kiseline

Važan sastojak dodataka prehrani NUTROF® TOTAL je visoko kvalitetno riblje ulje (EPAX) koje sadrži Omega-3 masne kiseline EPA (40%) i DHA (20%).
DHA (dokozaheksanoična kiselina) je važna komponenta membrane fotoreceptorskih stanica u mrežnici oka koje sudjeluju u pretvorbi svjetlosnog signala u električni, a također su važne za razvoj i funkcioniranje same mrežnice. DHA također štiti fotoreceptorske stanice od apoptoze – programirane stanične smrti. Istraživanja su pokazala da DHA pospješuje apsorpciju luteina. Stoga je važno da su DHA i lutein (koji je također sastavni dio NUTROF® TOTAL dodatka prehrani) zajedno prisutni u sastavu jedne kapsule.
EPA (eikozapentanoična kiselina) igra važnu ulogu u zdravlju očiju, jer sudjeluje u regulaciji upalnih reakcija, snižava razinu triglicerida u krvi i smanjuje izlučivanje medijatora upale.

 

 

Resveratrol

 

Reservatrol je polifenol koji se uglavnom nalazi u crnom vinu i orašastim plodovima. Istraživanja su pokazala da reservatrol djeluje antioksidativno, antiangiogenetski (inhibirajući razvoj ili pojavu novih neželjenih žilica) i protuupalno. Iz tog razloga resveratrol je važan dio dodatka prehrani NUTROF® TOTAL.
NUTROF TOTAL sadrži onoliko resveratrola, koliko se nalazi u čaši crnog vina.

 

 

 

 

 

 

Vitamini

Vitamin D (holecalciferol)
Vitamin D je topiv u mastima. Ljudski organizam ga može proizvesti sam ili ga u organizam možemo unijeti hranom odnosno preko dodatak prehrani.
Za tijelo je važno da ima dovoljno vitamina D, jer on sudjeluje u izgradnji kostiju i mišića te smanjuje rizik od mnogih kroničnih bolesti, infekcija i autoimunih bolesti.
Starenjem količina vitamina D u tijelu se smanjuje, a nedostatak vitamina D povećava rizik od razvoja starosne degeneracije žute pjege. Ako je starosna degeneracija žute pjege već razvijena, vitamin D može pomoći, jer ima blagotvoran učinak na upalu u početnoj fazi bolesti, a također sprječava i rast novih žila i ožiljaka tkiva koji se javljaju u kasnijoj fazi bolesti.

Vitamin E (α-tokoferol)
Vitamin E je poznat i kao „svestrani antioksidans“ kojeg u visokim koncentracijama nalazimo u mrežnici. Najmoćniji oblik vitamina E je α-tokoferol, zbog čega se ovaj prirodni oblik koristi u dodatkom prehrani NUTROF® TOTAL.
Vitamin E štiti biološke stanične membrane od oksidativnog stresa, djeluje kao hvatač slobodnih radikala i sprječava oksidaciju lipida

Vitamin C (askorbinska kislina)
Vitamin C je snažan antioksidans koji neutralizira slobodne radikale, pa je stoga jedan od najvažnijih boraca protiv oksidacijskog stresa. Istodobno, vitamin C je važan faktor u proizvodnji vitamina E.
Vitamin C je važan za zdravlje oka, jer štiti masne kiseline u fotoreceptorima mrežnice oka od oksidativnog stresa.
Osim toga, vitamin C ima i druge važne funkcije, kao što su:
• sinteza kolagena,
• pomaže imunološkom sustavu tijela,
• pospješuje absorpciju željeza u crijevima.

 

 

Minerali

Cink
Iako cinka u tijelu nema puno, njegova koncentracija u oku je visoka. Pomaže zdravlju očiju kao snažni antioksidans, štiti stanice od slobodnih radikala, djeluje kao kofaktor superoksid-dismutaze (antioksidacijski enzim), a osim toga, sudjeluje i u tvorbi rodopsina, vidnog pigmenta mrežnice.

Bakar
Bakar pridonosi zdravlju očiju kao antioksidans i kofaktor superoksid-dismutaze.

Selen
Selen je antioksidans, štiti stanice od slobodnih radikala, djeluje kao kofaktor glutation-peroksidaze i superoksid-dismutaze, a istovremeno djeluje s vitaminom E i cinkom.

 

 

 

 

 

 

DNEVNA DOZA (1 KAPSULA) SADRŽI:

 

VITAMINI I MINERALI

 

Vitamin C (60 mg)
Vitamin E (10 mg)
Cink (10 mg)
Selen (25 μg)
Bakar (0,5 mg)
Vitamin D (5 μg)

EKSTRAKT VITIS VINIFERA

Resveratrol (1 mg)

OKU VLASTITI PIGMENTI

 

Lutein (10 mg)
Zeaksantin (2 mg)

ESENCIJALNE MASNE KISELINE

 

Riblje ulje QUALITY SILVER class (330 mg)
Sadrži OMEGA-3 (230 mg)

Kako učinkovito riješiti problem suhih očiju

Thealoz Duo kapi sadrže jedinstvenu kombinaciju hijaluronske kiseline i trehaloze. Hijaluronska kiselina njeguje i vlaži, trehaloza štiti i obnavlja površinu očiju. Thealoz Duo kapi su hipotonične i time dodatno povoljno utječu na vlažnost vaših očiju.

Zdrava hrana za zdrave oči

Iako nam pravilna prehranu neće dati super noćni vid ili druge natprirodne sposobnosti, pravilna prehrana će osigurati zdravlje naših očiju i pridonijeti dobrom vidu.

Digitalno naprezanje očiju

U vrijeme kada jedva možemo izbjeći raznovrsne zaslone, digitalno naprezanje očiju postalo je ozbiljan zdravstveni problem i jedna od glavnih „nuspojava“ korištenja računala.

Oči i šminka

Žene, sigurno vam je poznat osjećaj kad se četkicom za maskaru slučajno ubodete u oko ili vjeđu? Iako bolan, ovaj „udarac“ je za oči zapravo najmanja opasnost.

Kada je vrijeme za pregled očiju

Redoviti oftalmološki pregled uvijek je dobra ideja, a zbog nekih uzroka potreban je i prijevremeni pregled.

Zaštitite oči u zrelim godinama

Ovaj put ćemo se posvetiti nekolicini češćih problema koji se pojavljuju očima prilikom starenja i ponuditi savjete kako održati oči zdravima i jakima.